Potrivit acestuia, lucrarea este un raport de cercetare care s-a efectuat pe un eșantion de 1.096 de întreprinzători la nivel național, dintre care aproximativ 200 din Regiunea Sud-Est.

''Activitatea IMM-urilor investigate a arătat faptul că aproximativ 20% dintre IMM-uri și-au redus activitatea în ultimii cinci ani, 60% și-au menținut activitatea la aceeași parametri, iar aproape 20% și-au crescut sau amplificat activitatea. Este un procent aproape egal între firmele care și-au scăzut sau amplificat activitatea economică. Comparativ cu 2015 performanțele economice ale IMM-urilor din Regiunea Sud—Est în 2016 sunt aproximativ egale", a spus Jianu.

Președintele CNIPMM a precizat că aproape jumătate dintre investitorii care au participat la cercetare au spus că activitatea economică în 2017 va fi ''stânjenitoare" și nu au așteptări favorabile de la anul viitor.

Jianu a mai spus că obiectivele firmelor în 2017 sunt menținerea afacerilor la dimensiunile actuale, doar aproximativ 9% dintre ele considerând că pot avea o ''extindere accelerată'' a afacerilor, ceea ce arată ''neîncrederea'' în mediul de afaceri.

Potrivit reprezentantului CNIPMM, oportunitățile depistate în Carta Albă pentru perioada următoare sunt creșterea cererii pe piața internă, penetrarea pe noi piețe și folosirea de noi tehnologii, iar primele trei probleme cu care se confruntă firmele sunt birocrația, corupția și controalele excesive, dar și lipsa forței de muncă. (sursa: AGERPRES)