Punctajul reprezintă o modalitate de diferențiere a sustenabilității proiectelor imobiliare, acesta traducându-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului înconjurător și prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanți – fie ei cumpărători, ca în cazul unui proiect rezidențial, sau companii, ca în cazul unei clădiri de birouri. În plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce și la crearea unui mediu de lucru sănătos și prietenos pentru angajați, propice dezvoltării profesionale și personale.

”Certificarea sustenabilă finală obținută atestă că nu am realizat doar o machetă frumoasă și o poveste atractivă ci am livrat cel mai modern proiect imobiliar din România și implicit din Timișoara, unde competitia pentru angajați este acerbă. Avantajele oferite pentru companii și angajați sunt decisive iar un nivel atât de ridicat de performanță se traduce prin costuri lunare mai reduse pentru companii și angajați mai fericiți”, a declarat Vlad Vela, general manager Vox Property Group.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. 

”Impactul obținerii unei certificări BREEAM scade cu un procent de 15% taxele și impozitele pe proprietate, determinând implicit și o reducere a service charge-ului total pe metru pătrat închiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigură și o eficiență energetică foarte ridicată, care se traduce prin costuri reduse de funcționare a clădirii și a utilităților din spațiile comune, rezultând beneficii suplimentare pentru companiile chiriașe care vor plăti service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers Internațional România, compania care asigură property managementul proiectului.

Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii. (sursa: VOX Property Group)