Cifra reprezinta 7,5% din veniturile totale din inchirieri ale grupului. Rezultatele operatiunilor din Romania s-au ridicat la 28 milioane de euro si reprezinta 5,2% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group.

Proprietatile din Romania reprezinta 9,6% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 88 de proprietati (17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 60 de proiecte in curs de analiza) cu o valoare de peste 1 miliard de euro (654,6 milioane de euro – investitiile finalizate, 38,4 milioane de euro – proiecte in curs de dezvoltare si 308,7 – proiecte in curs de analiza).

Portofoliul curent de investitii este constituit din noua cladiri de birouri (13,4% din totalul portofoliului de cladiri de birouri), 5 proprietati in zona de retail (9% din intregul portofoliu de retail) si 3 centre logistice (3% din intregul portofoliu de logistica).

Printre cladirile de birouri detinute de Immofinanz in Romania se numara North Center si Iride Business Park, ambele in Bucuresti. Iride Business Park este cel mai mare parc de afaceri din Bucuresti cu o suprafata de 93.000 metri patrati, oferind spre inchiriat si spatii de depozitare si pentru retail.

Immofinanz Group este una dintre cele mai importante companii de imobiliare listate din Europa si este inclusa in indicele ATX (Austrian Traded Index) al Bursei de Valori din Viena. Compania este, de asemenea, tranzactionata la Bursa de Valori din Varsovia. La ora actuala, portofoliul companiei cuprinde peste 1.700 proprietati cu o valoare de piata de aproximativ 10,5 miliarde de euro. Grupul activeaza pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia. (sursa: dailybusiness.ro)