Dupa obtinerea autorizatiilor necesare si finalizarea pregatirii fazei de constructie, faza doi a proiectului Timpuri Noi Square ia startul. Suprafata aditionala a proiectului va totaliza 105.000 de metri patrati de suprafata bruta construita (GBA) si va include doua noi cladiri de birouri ducand astfel la o dublare a spatiilor de birouri si comerciale disponibile in cadrul ansamblului Timpuri Noi Square.

”Suntem mandri si entuziasmati sa marcam aceasta noua etapa a proiectului Timpuri Noi Square. Ne aflam in fata unei initiative inovatoare – un proiect mixt de regenerare urbana de o importanta majora. Faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square va fi o premiera absoluta, fiind primul proiect de cladiri de birouri aflat in constructie care renunta complet la utilizarea combustibililor fosili fiind proiectat si urmand a fi executat conform celor mai recente standarde nZEB si LEED. Pentru incalzirea cladirilor se vor folosi surse regenerabile, precum cei 1.700 de metri patrati de panouri fotovoltaice si 2 sisteme de pompe de caldura, unele de tip aer-apa ce vor fi montate pe terase si altele de tip sol-apa ce vor utiliza 200 de puturi geotermale. Astfel, eliminam complet folosirea gazelor. Ne-am propus sa obtinem pentru acest proiect cel mai inalt nivel de certificare verde, respectiv LEED Platinum, continuand astfel traditia Vastint Romania de a promova durabilitatea in toate proiectele din portofoliu. Mai mult de atat, peste 1000 de persoane vor fi implicate in lucrarile de constructie desfasurate la Timpuri Noi Square, Vastint Romania oferind astfel tot atatea locuri de munca.”, declara Antoniu Panait, Managing Director Vastint Romania.

Lucrarile de structura a fazei doi a proiectului Timpuri Noi Square vor fi executate de partenerii Vastint Romania, DESA Engineering Construction, in timp ce supravegherea si gestionarea santierului, impreuna cu respectarea normelor in materie de Sanatate si Securitate la locul de munca vor fi asigurate de expertii Bureau Veritas.

„Bureau Veritas Romania, prin Departamentul de Constructii & Infrastructura, este onorat sa sprijine Vastint in acest efort extraordinar care implica o abordare urbanistica inovatoare, cu impact si obiective durabile. Rolul nostru pe intreaga durata a proiectului este acela de a monitoriza si controla calitatea executiei tuturor lucrarilor si de a coordona intreaga activitate d.p.d.v. al Securitatii si Sanatatii in Munca. Astfel, Bureau Veritas Romania, prin specialistii sai, se alatura Vastint avand scopul comun de realizare a investitiei la cele mai inalte standarde de calitate. ” declara Carlos Garza-Castillo, Director Executiv Bureau Veritas Romania.
 

 "Suntem recunoscatori Vastint Romania pentru increderea acordata in atribuirea contractului de executie a lucrarilor structurale pentru Faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square. Suntem siguri ca este debutul unui parteneriat de succes. Dorim sa ii asiguram de toata sustinerea DESA Engineering Construction pentru realizarea obiectivului propus, la cele mai inalte standarde de calitate, cu respectarea riguroasa a proiectului tehnic si a reglementarilor tehnice in vigoare, a graficului de executie precum si a cerintelor de securitate si sanatate in munca.” declara Erkan Demirezen, Administrator DESA Engineering Construction.
Inainte de dezvoltarea Timpuri Noi Square, pana in 2017, zona nu a beneficiat de recunoasterea publica necesara, desi este unul dintre cele cinci centre urbane majore din centrul Bucurestiului si reprezinta una dintre pietele importante ale Capitalei.

In prezent, acest proiect arhitectural este integrat perfect in infrastructura orasului, fiind bine conectat atat la reteaua de transport public, cat si la arterele rutiere principale. Situat intr-o zona dens populata, conceptul Timpuri Noi Square a avut un impact semnificativ in dezvoltarea rapida a sectorului de servicii locale si in cresterea interesului pentru spatii de birouri si locuinte. Mai mult, avantajul zonei este dat de prezenta institutiilor educationale pornind de la crese si pana la prestigioase universitati private. Acest aspect ofera locuitorilor si angajatilor din zona acces facil la o gama diversa de optiuni educationale, contribuind la calitatea vietii si la atractia zonei pentru familiile si profesionistii care isi doresc sa locuiasca sau sa lucreze intr-un mediu urban dinamic si complet.