Globalworth a obţinut de la banca eleveţiană UBS o linie de credit pe termen scurt de până la 65 de milioane de euro, se arată în comunicatul companiei.

Compania a anunţat încă din luna septembrie a anului trecut că se afllă în discuţii cu o mare instituţie financiară europeană pentru obţinerea unui credit pentru dezvoltarea clădirii de birouri Bucharest One din nordul Capitalei.

Luna trecută compania lui Papalekas a anunţat că Bog'Art, cea care a efectuat şi lucrările de demolare ale fostului showroom Porsche, se va ocupa de construcţia turnului, care urmează să fie finalizat în 2015.

Investiţia necesară construcţiei turnului de 23 de etaje este de 60 de milioane de euro.

„Este de aşteptat ca autorizaţia de construcţie să fie obţinută până în ianuarie 2014. Negocierile şi termenii finanţării au fost stabiliţi cu o importantă instituţie financiară din Europa. Pe partea de închiriere, negocierile cu companii mulţinaţionale pentru aproximativ 60% din spaţiu sunt într-un stadiu avansat", se arăta în primul raport financiar neauditat al companiei din toamna anului trecut.

 

Bucharest One este un proiect de birouri care va fi construit în partea de nord a Bucureștiului, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu. La finalizare, clădirea va avea o suprafață totală construită de 48.732 mp și peste 23 de etaje. Terenul a fost cumpărat în luna mai a anului trecut. (sursa: economica.net)