Numărul de angajați din București a crescut cu aproximativ 40.000 în a doua jumătate a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Aproximativ 10.000 dintre acești angajați noi au fost recrutați de companii care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri moderne.

Pana la sfarsitul acestui an, numarul angajatilor din cladirile moderne de birouri din Bucuresti ar trebui sa ajunga la 280.000, avand in vedere livrarile de birouri si planurile de recrutare anuntate de marile companii internationale.
"Numărul angajaţilor din Bucureşti este în creştere, cu peste 100.000 de noi angajaţi în ultimii trei ani. În acelaşi timp, se constată şi o evoluţie semnificativă a condiţiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important în procesul de retenţie. Rata şomajului este la un minim record, de 1,5%, iar în rândul specialiştilor din zona IT există un deficit de personal substanţial, motiv pentru care Bucureştiul trebuie să îşi menţină atractivitatea pentru a absorbi forţa de muncă din alte zone', spun analiştii.

Cladirile de birouri din Pipera sunt pe primul loc ca zona, cu aproximativ 65.000 de persoane, urmate de cele din zona Centru – Nord, circa 55.000 si de cele din Vest, în jur de 38.000, cele trei zone concentrând 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti. (sursa: agerpres.ro)