Pe lângă Palatul Telefoanelor, care are regim de monument istoric, Telekom mai are la vânzare şi clădirea Tandem, un imobil de şapte etaje construit pe un teren în suprafaţă de 5.000 mp, localizată în spatele Palatului Telefoanelor. În acelaşi pachet este inclus şi un teren de 1.783 mp de pe strada Matei Millo, din aceeaşi zonă.

 

„Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 de servicii de telecom si divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atenția asupra activităților noastre principale și să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a declarat Andreas Grünewald, director executiv pe managementul aprovizionării în cadrul Telekom Romania Group.

 

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco și are un teren de 1.893 mp și o suprafață totală construită la sol de 1.702 mp. Datorită regimului special al proprietăţii, Telekom asigură că va urma toţi paşii juridici privind monumentele istorice.

 

Investitorii interesaţi să participe la licitaţie trebuie să depună o scrisoare de garanţie împreună cu oferta până la 20 octombrie 2014. (Sursa: capital.ro)