Contractul prevede construcţia de către TerniEnergia Romania a trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 3 MWp la Buziaş pentru suma de 3,3 milioane de euro. Lucrările au fost deja demarate iar finalizarea este programată pentru 30 iulie 2013. De asemenea, Bissi Holding, prin subsidiarele sale din România, a decis să construiască alte trei parcuri fotovoltaice în zona Lugoj Darova cu o putere totală de 2,5 MWp, iar lucrările de construcţie vor fi încredinţate tot societăţii TerniEnergia potrivit aceloraşi condiţii tehnice şi financiare menţionate în contract.

'Semnarea acestui acord cadru reprezintă o confirmare a internaţionalizării operaţiunilor fotovoltaice ale companiei, pentru dezvoltarea TerniEnergia pe pieţele din Europa de Est', a declarat directorul TerniEnergia, Paolo Ricci.

'România este o piaţă foarte promiţătoare pentru noi , unde intenţionăm să lucrăm pe termen mediu şi lung, fără a neglija sectorul energiei hidroelectrice care a fost întotdeauna în centrul activităţilor noastre', a declarat preşedintele grupului Bissi Holding, Marco Bissi.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat joi că factura pentru electricitate a consumatorului final ar putea scădea cu 10% de la 1 iulie 2013, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei privind modificarea şi completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile. (sursa: AGERPRES)