Strabag deținea deja 20% din Raiffeisen Evolution, iar noua sa divizie imobiliară e deja prezentă pe piețele din Germania, Austria și Polonia. Compania va integra angajații Raiffeisen Evolution în noua divizie, mizând pe experiența câștigată de aceștia după dezvoltarea și vânzarea celor două proiecte, Promenada, către NEPI, iar Sky Tower către Raiffeisen International.

 

„Intrăm pe piața românească alături de această echipă experimentată și sunt sigur că vom avea succes, așa cum deja avem în Germania și Austria”, spune Thomas Birtel, CEO Strabag.

 

De altfel, Strabag e prezentă în dezvoltarea imobiliară încă din 1965 și până acum a finalizat 450 de proiecte a căror valoare trece de 6 miliarde de euro, printre ele fiind Dancing Towers din Hamburg Starting sau MIlaneo din Stuttgart.

 

Strabag, prezentă demult în calitate de constructor, a înregistrat anul trecut afaceri de 181 de milioane de euro în România, în scădere cu 44% faţă de 2013.

 

Compania lucrează în prezent la autostrada A3 Ogra-Ungheni, la construcţia unui tronson de cale ferată între Vinţu de Jos şi Simeria, dar și la construcția proiectului office Oregon Park al Portland Trust, la cea a imobilului care va găzdui laserul de la Măgurele, dar și la Catedrala Mântuirii Neamului. (sursa: businesscover.ro)