Stația de metrou Pipera va fi închisă între 15 iulie și 21 iulie, în timp ce stația Aurel Vlaicu va fi închisă între 29 iulie și 4 august, a informat TVR.

Ambele stații, care au doar un singur punct de acces, sunt unele dintre cele mai aglomerate capitale din lume, deoarece mulți oameni le folosesc pentru a ajunge la locul de muncă la companiile multinaționale situate în zonă.

Se estimează că aproximativ 200.000 de oameni lucrează aici, iar companiile încep să se uite la soluții pentru perioada în care stațiile vor fi închise. Transportul public suprateran în zonă oferă puține opțiuni, cu doar două tramvaie care trec prin vecinătatea stației Pipera.

Metrorex, operatorul de metrou din București, a început anul acesta să modernizeze sistemul de acces în întreaga sa rețea, urmărind înlocuirea turnotelor vechi de 20 de ani cu porți moderne care facilitează intrarea și evacuarea pasagerilor în caz de situații de urgență.

Metrorex va închide 11 stații de metrou în perioada iulie-septembrie timp de șapte zile, ca parte a unui program de modernizare a sistemelor de ticketing și de acces.

Următoarele închideri sunt planificate: Pipera: 15-21 iulie, Constantin Brancoveanu: 22-28 iulie, Aurel Vlaicu: 29 iulie - 4 august, Piata Victoriei II: 5 august - 11 august, Basarab 1: 12-18 august, Tineretului : 19-25 august, Dimitrie Leonida: 26 august - 1 septembrie, Aparatorii Patriei: 2-8 septembrie Costin Georgian: 9 septembrie - 15 septembrie, Berceni: 22 septembrie, Pantelimon: 2 - 29 septembrie.

Până în prezent, compania a modernizat stațiile Republica, Titan, Nicolae Grigorescu. Există lucrări în curs de desfășurare la Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ștefan cel Mare și Piata Muncii, iar din 24 mai Metrorex va moderniza accesul la stațiile Crangasi, Petrache Poenaru, Grozavesti de pe linia 2 și Lujerului din linia 3. (sursa: AGERPRES)