Record Park reprezintă un mix unic pe piața imobiliară din România, incluzând spații de birouri, comerciale și o componentă rezidențială, ancorate de o clădire istorică care va fi conservată și transformată într-un spațiu versatil pentru artă, tehnologie și spații de birouri de tip co-working. 

Dezvoltatorul și-a asumat de asemenea misiunea de a crea mai mult de 7.000 de metri pătrați de spații verzi, rezultând astfel o zonă de promenadă și două poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban și elemente de peisagistică, precum și o piațetă în zona centrală a proiectului, care vor atrage atât vizitatorii cât și rezidenții. În plus, Speedwell și-a propus crearea unei comunități integral pietonale, ținând cont că accesul mașinilor va direcționat strict către zonele subterane ale proiectelui, unde se vor afla peste 400 de locuri de parcare. Astfel, toate spațiile dezvoltate vor fi vibrante și pline de viață, menite să creeze o zonă civică activă și după orele de lucru.

Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 17.300 de metri pătrați, situat la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orașului, și va avea o suprafață construită supraterană de 36.000 de metri pătrați, precum și zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumătate din suprafața totală a terenului.
”Record Park este un proiect unic și va fi dezvoltat cu o atenție deosebită pentru fiecare detaliu. Spre exemplu, vom păstra vechile Grajduri Imperiale care vor fi restaurate pentru a le transforma într-un prototip pentru biroul viitorului, cu spații de birouri de tip co-working, un centru de inovație și spații de relaxare. Proiectul va include o clădire de birouri de ultimă generație, spații comerciale, o componentă rezidențială importantă precum și zone verzi și pietonale foarte ample. Cluj – Napoca se dovedește a avea un nivel ridicat de cerere pe toate segmentele pieței imobiliare, care sporește încrederea investitorilor, în special pentru proiectele complexe și temeinic planificate care deservesc funcțiile sofisticate ale ocupanților”, a declarat Didier Balcaen, manager general al Speedwell.

”Proiectul reprezintă viziunea noastră adusă la viață – crearea unui oraș de mici dimensiuni, în interiorul orașului. Un loc unde oamenii să se adune – credem că îmbunătățirea condițiilor de viață duce la crearea de comunități iar comunitățile crează o calitate de viață mai ridicată. Iar pentru a atinge acest țel am combinat diferite funcțiuni în interiorul proiectului, precum o zonă comercială, spații de lucru, de relaxare, o grădiniță și multe activități în aer liber. Oamenii nu mai doresc să petreacă zilnic ore în șir în trafic și prin dezvoltarea de proiecte mixte în apropierea centrului orașului, cu spații de servicii în imediata apropiere,  rezultă mai mult timp liber care poate fi petrecut cu prietenii sau individual. Am investit nu doar imaginația și resursele noastre în Record Park, dar și cunoștințele și experiența testate în alte proiecte dezvoltate anterior. Și pentru a dezvălui doar două din multiplele surprize, centrul World Class va fi dotat cu prima piscină în aer liber funcțională pe toată durata anului datorită unui acoperiș retractabil iar parcarea în zona de birouri va fi coodonată printr-o aplicație inteligentă care va optimiza accesibilitatea și utilizarea spațiilor”, explică Jan Demeyere, partener în cadrul Speedwell.

Record Park este ampasat în cartierul Mărăști, la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orașului. Proiectul va include zone pietonale ample și o promenadă de-a lungul Canalului Morii care va putea fi traversat pe mai multe poduri pietonale care vor lega Record Park de The Office.

Componenta de birouri din cadrul Record Park (12.000 de metri pătrați închiriabili) va fi reprezentată de o clădire de birouri clasa A cu șapte etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 1.700 de metri pătrați pe etaj. Aceasta va fi construită după normele de dezvoltare durabilă și va fi certificată BREEAM. Clădirea de birouri va avea o fațadă retrasă care va asigura un transfer termic minim, o înălțime de trei metri pe toată suprafața etajului precum și o podea înălțată pentru boxe și cabluri.

”Record Park este un proiect unicorn in România și va marca intrarea într-o nouă eră, aceea în care dezvoltatorul creionează și dezvoltă un proiect gândindu-l din perspectiva utilizatorului final. De aceea am început procesul de închiriere selectând cele mai rafinate facilități pentru viitorii chiriași și locuitori ai proiectului, precum World Class care va opera o unitate sportivă fanion în cadrul Record Park, sau zonele comerciale și grădinița cu o zonă kiss & ride”, a declarat Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes, care este responsabilă de strategia comercială a Record Park, de la închirierea spațiilor de birouri până la activitățile de marketing, într-o abordare integrată.

C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro – Ungar, și ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate într-un prototip pentru spațiile de birouri ale viitorului. Spațiul va fi unul versatil, combinând birouri de tip co-working, o componentă de tehnologie și inovație cu un centru de artă și spații de restaurante și relaxare.

Componenta rezidențială a Record Park va fi formată din două clădiri, fiecare cu șapte etaje, care vor însuma 236 de studiouri și apartamente cu două, trei și patru camere, cu suprafețe pornind de la 45 de metri pătrați și prețuri de la 76.000 de euro. Record Park va include și un centru dedicat copiilor, cu o grădiniță și o curte proprie. În același timp, clădirile rezidențiale și de birouri vor găzdui peste o mie de metri pătrați de spații comerciale la parter, care vor include magazine și diferite spații de servicii.

Consultantul imobiliar Imoteca va reprezenta agenția rezidențială a proiectului. ”Cluj – Napoca aștepta de mult timp un proiect cu o calitate de acest tip, cu specificații tehnice și funcții care se potrivesc cu cei mai activi rezidenți și în același timp capabil să reprezinte o oază de relaxare, cu un echilibru ideal între activitățile profesonale și viață personală”, a declarat la rândul său Rafaela Nebrada, fondator Imoteca.

Record Park va include și o amplă componentă de spații dedicate sportului, reprezentată de un centru World Class cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, care va fi inaugurat în vara anului 2019. Acesta va fi un centru fanion pentru rețeaua World Class și va fi ancorat de o piscină deschisă indiferent de sezon datorită acoperișului retractabil, centrul urmând să fie dezvoltat pe o zonă privată din cadrul proiectului.

Record Park va fi degrevat de traficul auto la suprafață, aproape jumătate din suprafața terenului fiind reprezentată de spații verzi, alei pietonale și o piațetă. (sursa: Speedwell)