Volumul noilor contracte de închiriere sa dublat în ultimii trei ani în Timișoara, de la 18.500 mp în 2015 la 41.400 mp în 2016. 
Piața de birouri este de așteptat să înregistreze un nou record al închirierilor în acest an, având în vedere evoluția spectaculoasă a primelor trei trimestre.
"Din 2015, piata de birouri din Timisoara se afla intr-o crestere sustinuta pe fondul expansiunii rapide a sectorului IT&C si a centrelor de cercetare- dezvoltare, cu o serie de consolidarii a principalilor ocupanti in cladiri noi cu specificatii si functiuni moderne de clasa A", declara Felicia Vasiu, managerul biroului din Timisoara al al companiei de consultanta Activ Property Services.

Piata de birouri din Timisoara a crescut semnificativ din 2015 datorita expansiunii rapide a segmentului IT & C.
Timișoara este unul dintre principalele centre IT&C și R&D din România, atrăgând importante companii internaționale, care și-au extins prezența locală în fiecare an. De exemplu, Nokia a închiriat 27.000 de metri pătrați în Bega Business Park, consolidând birourile într-o singură locație, reprezentând cel mai mare spațiu de birouri închiriat în afara Bucureștiului.

În prezent, Timișoara deține 190.000 mp de spații de birouri. Aproximativ 33% din acest stoc a fost livrat în ultimii trei ani. (sursa: wall-street.ro)