Monica Alexandru a absolvit Facultatea de Comert din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti si programul ASEBUSS ”Excelenta in Management”.

Inainte de a se alatura echipei Sonae Sierra, a ocupat functia de marketing & leasing manager in cadrul Caelum Development. Anterior, incepand cu anul 1999, a detinut pozitii similare in mai multe companii din domeniul imobiliar, acumuland pana astazi 15 ani de experienta in activitatile de inchiriere a centrelor comerciale.

Ca leasing manager, Monica Alexandru va fi responsabila pentru construirea mixului de chiriasi al mall-ului ParkLake, prospectarea potentialilor chiriasi, negocierea ofertelor si a contractelor de inchiriere pentru centrele administrate, precum River Plaza Mall.

Noul proiect al companiei, ParkLake este programat pentru deschidere in 2016. Lucrarile de excavatie au demarat recent.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale si este prezenta in 12 tari: Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania, Turcia, Azerbaijan, Maroc, Algeria, Columbia si Brazilia. Compania administreaza si/sau inchiriaza 81 de centre comerciale, cu o valoare de piata de peste 5,8 miliarde de euro si cu o suprafata totala inchiriabila de 2,3 milioane mp, care gazduiesc un numar de circa 8.500 de chiriasi. In prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 4 sunt pentru terte companii, si alte 4 noi proiecte in plan.

 

Compania a fost infiintata in Portugalia in anul 1989 si este detinuta de Sonae SGPS (Portugalia) cu 50% si Grosvenor (Anglia) cu 50%. In Romania, Sona Sierra a intrat in anul 2007, prin achizitionarea River Plaza Mall din Ramnicu Valcea. In acest moment, Sonae Sierra se ocupa cu dezvoltarea a trei proiecte de centre comerciale in Bucuresti, Craiova si Ploiesti. (sursa: dailybusiness.ro)