Managerul NEPI a mai spus ca au inceput deja lucrarile de demolare pe terenul achizitionat deja in Galati si spune ca centrul comercial din oras va fi deschis anul acesta. In ceea ce priveste centrul comercial anuntat in Targu Jiu, Slabbert spune ca va fi finalizat anul viitor.

In ceea ce priveste chiriasi, Slabbert spune ca sunt in mare parte aceeasi in toate proiectele companiei.NEPI a cumparat anul acesta un teren de 4 ha in Targu Jiu si a anuntat ca este in discutii pentru achizitia proiectului Belrom din Drobeta Turnu Severin, dar si a preluarii unei parti dintr-un imprumut in Sibiu.

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a inregistrat in primul trimestru un profit atribuibil actionarilor de 11,2 milioane euro, cu mult peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 926.000 de euro

Anul acesta NEPI a preluat cladirea Lakeview de la Dinu Patriciu si AIG Lincoln.

Fondul a cumparat in 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timisoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri in Cluj, terenuri pentru constructia unor centre comerciale in Brasov, Galati si Bucuresti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alaturi de Carrefour Property centrul comercial Ploiesti Shopping City. Proiectele din Timisoara si Ploiesti, precum si atragerea in proiectul Promenada Braila a retailerilor C&A si H&M au contribuit la cresterea incasarilor companiei, care si la inceputul acestui an este la fel de implicata in investitii.

Pentru acest an NEPI vrea sa inceapa proiectul din Bucuresti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obtinut PUZ in luna decembrie a anului trecut, si in urma cu mai mult de o luna a anuntat ca a inceput organizarea de santier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodata, compania intentioneaza sa dezvolte mici galerii comerciale in apropierea a cinci magazine Kaufland, doua dintre acestea urmand a fi pozitionate langa unitatile din Alexandria si Sfantu Gheorghe. (sursa: wall-street.ro)