Pista de alergare de pe acoperisul cladirilor Campus 6.2 si 6.3 are o lungime de 280 de metri si este prevazuta cu doua benzi circulare care fac ocolul acoperisului, oferind o priveliste 360° asupra Bucurestiului. Cladirile din Campus 6 au 11 nivele, pista aflandu-se astfel la o inaltime de aproximativ 42 metri, unde angajatii pot alerga in aer liber, cu o perspectiva panoramica asupra intregului oras. Stratul final al pistei este realizat din tartan certificat de catre Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism pentru utilizare in toate competitiile atletice internationale.

Starea de bine a angajatilor reprezinta un aspect de care companiile si organizatiile au inceput sa fie din ce in ce mai preocupate, la fel cum se intampla si la Skanska. Angajatii care lucreaza in cele 2 cladiri se pot bucura acum de miscare in aer liber chiar de la birou sau se pot relaxa in zona special amenajata de langa pista, dotata si cu o masa de tenis.

„Skanska si-a asumat misiunea de a modela cladirile si comunitatile pe care le formeaza in moduri care ajuta oamenii sa prospere si sa performeze la cele mai inalte standarde. Cladirile Skanska incurajeaza o cultura a sanatatii si starii de bine, toate exprimate printr-o varietate de elemente inovatoare, asa cum este si pista de alergare de pe acoperisul Campus 6.2 si 6.3, prima pista de alergare rooftop de pe o cladire de birouri”, spune Raoul Mihalca, Project Manager in cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska CEE in Romania.

Pista de alergare rooftop din Campus 6 din Bucuresti nu este prima de acest tip construita de Skanska. Printre capitalele din regiunea Europei Centrale si de Est in care Skanska a integrat acest tip de facilitate pentru angajati se numara Budapesta, unde pista urmeaza sa fie finalizata odata cu livrarea cladirii H2Office si Praga, unde pista de alergare de 150 de metri de pe acoperisul cladirii Visionary a fost data in folosinta in 2018.

„Suntem bucurosi sa putem vorbi astazi despre un nou element inovator prin care se remarca cele doua cladiri din Campus 6 – pista de alergare de pe acoperis. Finalizarea pistei a durat 4 saptamani si in constructia ei s-au folosit 13 tone de tartan. Desi este o pista de agrement, materialul de inalta calitate utilizat pentru suprafata pistei este certificat de catre Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism”adauga  Igor Hristenco, Project Manager in cadrul diviziei de constructii a Skanska CEE in Romania.

Skanska promoveaza integrarea activitatii fizice in viata de zi cu zi, oferind oportunitati si sprijin pentru un stil de viata activ. Pe langa noua pista de alergat, arhitectura cladirilor Skanska ofera oportunitati de miscare chiar si la birou, precum si zone special gandite pentru relaxare si recreere. De asemenea, Skanska incurajeaza miscarea prin utilizarea mijloacelor de transport alternativ, punand la dispozitie servicii de inchirere a bicicletelor sau stand-uri pentru parcarea bicicletelor personale ale angajatilor care aleg un mijloc de transport mai sanatos, incarcatoare solare pentru trotinele electrice, cat si vestiare si dusuri.

Preocuparea Skanska pentru mediul inconjurator si well-being este recunoscuta si de pre-certificarea LEED Gold, care atesta efecienta cladirilor din punct de vedere al consumului si strategiile sustenabile implementate de aceste cladiri si pre-certificarea WELL Silver, o confirmare a eforturilor Skanska de a construi un mediu care contribuie la imbunatatirea nutritiei, conditiei fizice, starii de spirit si performantei ocupantilor sai. (sursa: Skanska)