Companiile Siemens, Panasonic, Accenture, WNS si PPD (Pharmaceutical Product Development) Romania si-au prelungit contractele de inchiriere pentru spatiile de birouri ocupate in complexul West Gate cu o perioada cuprinsa intre cinci si zece ani.

Cele cinci companii ocupa in prezent o suprafata totala de aproximativ 15.000 de metri patrati, ce reprezinta 20% din suprafata inchiriabila a West Gate. Pe langa prelungirea perioadei de inchiriere, furnizorul de servicii de externalizare WNS a decis sa isi extinda spatiul ocupat in West Gate cu inca 2.500 de metri patrati.

„In ultimul an, patru companii din cadrul West Gate si-au extins spatiile ocupate cu peste 8.000 de metri patrati in total, o suprafata in care isi pot desfasura activitatea aproximativ 1.000 de angajati”, a declarat Stefan Tudos, leasing manager in cadrul Genesis Development, dezvoltatorul parcului West Gate.

Alaturi de WNS, companiile Dacia Renault, Ericsson si Carestream Health si-au extins in ultimul an birourile din West Gate cu suprafete cuprinse intre 700 si 2.500 de metri patrati.

Nivelul chiriilor din West Gate este cuprins intre 12 si 14 euro/metru patrat/luna.

Parcul de afaceri West Gate este dezvoltat de compania Genesis Development si cuprinde cinci cladiri de birouri, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 75.000 de metri patrati. Primele patru cladiri au obtinut certificarea BREEAM Very Good. Cea de-a cincea cladire, livrata in primul trimestru din 2013, va fi certificata dupa un an de functionare, conform standardelor BREEAM.

In prezent, West Gate are un grad de ocupare de 92%, printre companiile chiriase numarandu-se: Siemens, Ericsson, WNS, PPD Romania, Panasonic, Dacia Renault, Citibank, Alpha Bank, Société Générale si Carestream Health.

 

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliara ce activeaza de peste 15 ani pe piata locala. Genesis Development este dezvoltatorul primului campus privat din Romania, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate si Novo Park, care totalizeaza circa 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. (sursa: dailybusiness.ro)