Terenul pe care urma să fie ridicat ansamblul rezidential Odyssea Residence şi unde cosmonautul Dumitru Punariu a plătit pentru două apartamente, este scos la vânzare.

Lansat cu mare fast în 2008, în prezenţa cosmonautului, proiectul promitea 156 de apartamente dispuse în şase blocuri cu cinci etaje. Preţul de vânzare pe mp a fost de 1.500 de euro. Criza însă i-a prins pe dezvoltatori cu doar 10 antecontracte semnate. Lipsa cumpărătorilor şi prăbuşirea pieţei imobiliare au dus la falimentul proiectului.

Preţul de pornire al terenului reprezintă apoape o treime din valoarea totală a datoriilor, de 7,6 milioane de euro, aşa cum reiese din tabelul creanţelor definitiv consolidat. Astfel, următoarele active: terenul de 8.000 mp, construcţia subterană de 5.000 mp şi construcţia supraterană de 4.000 mp, sunt scoase la licitaţie la preţul de 2,65 milioane euro, fără TVA.

Dacă terenul va fi valorificat la acest preţ, atunci creanţa garantată acceptată şi deţinută de Alpha Bank, de 11,5 milioane de lei, va fi acoperită.

 

În schimb, creditorii înscrişi în categoria creanţelor chirografare, îşi vor pierde banii daţi pe avans. Printre ei se numără şi cosmonautul Dumitru Prunariu şi fiul acestuia, ambii figurând cu o creanţă totală de aproximativ 150.000 de euro, dar şi avocatul Adrian Ciurtin, coordonator al casei de avocatură Ciurtin, Brasoveanu şi Asociaţii. (Sursa: economica.net)