Acest lucru se datorează cererii scăzute înregistrate de cele mai mari piețe din Europa de Vest și Europa Centrală și de Est.

Rata de neocupare în zona EU-27 a fost constantă în tot trimestrul. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Europa Centrală și de Est, în care anumite piețe au fost afectate de finalizarea unor noi proiecte de birouri și mai puțin de părăsirea unor spații de către chiriași.

Chiriile prime au rămas constant în majoritatea piețelor. Câteva mici scăderi în piețele diin sudul Europei au fost compensate de mici creșteri în câteva dintre piețele mai puternice din Europa de Vest și piețele nordice, astefel că indexul de chirii prime de birouri din zona EU-27 a rămas neschimbat la sfârșitul trimestrului.

Finalizările de proiecte de birouri vor crește în restul anului 2013 precum și în 2014. În mod semnificativ, în unele piețe cheie din Europa de Vest și Europa Centrală și de Est, acestea vor cuprinde un număr de proiecte mari speculative de birouri care vor adauga un volum mare de noi spații pe piețe pentru primadată după criză.

Principala caracteristică a activității chiriașilor din București continua să fie reducerea costurilor, fie prin relocare către o clădire de birouri mai flexibilă și mai eficientă, fie prin renegocierea contractului de închiriere existent, în ambele situații în condițiile unor termini financiarp îmbunătățiți. În consecință, chiriile prime au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv. (source: CBRE)