Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile rezidentiale cu 37,7%, constructiile ingineresti cu 18,2% si cladirile nerezidentiale cu 1,1%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9,7%.

 

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 11,3%, la lucrarile de constructii noi cu 11,1% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,4%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 36,6%, respectiv cu 2,7%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 0,2%.

 

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in martie 2015 comparativ cu luna anterioara, ca serie bruta cu 47,2%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale cu 136,8%, la lucrarile de constructii noi cu 43,1% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 28,3%, releva datele Institutului National de Statistica (INS), publicate miercuri.

 

Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri astfel: constructiile ingineresti cu 53,5%, cladirile nerezidentiale cu 45,1% si cladirile rezidentiale cu 30,9%.

 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a inregistrat, pe total, o crestere cu 4,4%, evidentiata la lucrarile de reparatii capitale cu 55,6%, la lucrarile de constructii noi cu 5,2% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 0,1%.

 

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale cu 14,9% si la constructiile ingineresti cu 4,3%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 0,6%.

 

Potrivit INS, in primul trimestru, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, ca serie bruta, cu 13,4%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de constructii noi cu 16,2%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 9% si la lucrarile de reparatii capitale cu 6,1%.

 

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile rezidentiale cu 19,9%, cladirile nerezidentiale cu 15% si constructiile ingineresti cu 10,5%.

 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 12,5%.

 

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de constructii noi cu 16,4%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 8% si lucrarile de reparatii capitale cu 6,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 19,8%, respectiv cu 18,2%. Constructiile ingineresti au scazut cu 0,2%. (sursa: dailybusiness.ro)