Calitatea și numărul companiilor nominalizate la evenimentul de anul acesta subliniază creșterea piețelor imobiliare din regiune. Consultantul internațional CBRE a strălucit cel mai mult în cadrul serii, cu șapte premii câștigate, incluzând toate premiile importante acordate unei agenții, precum și premiul Property Management Team of the Year, Overall Company of the Year și Professional of the Year, acordat lui Razvan Iorgu, Managing Director al companiei.

 

Cea de-a 11-a ediție anuală a premiilor SEE Real Estate pentru 2015 s-a desfășurat în fața unei audiențe impresionante și entuziaste. Evenimentul a reunit dezvoltatori, investitori și profesioniști de top, care au venit să afle cine a câștigat cele 25 de premii acordate în timpul serii.

 

Premiile Company of the Year au fost prezentate către cei mai importanți dezvoltatori, investitori și furnizori de servicii din Europa de Sud-Est, pentru activitatea și realizările din 2015. Companiile au fost jurizate în funcție de întreaga lor contribuție în piață, de calitatea serviciilor pentru clienți, de inovarea din piață, de succesul comercial, de leadership și penetrarea de piață.

 

AFI Europe a câștigat premiul Office Developer of the Year. Dezvoltatorul suedez Skanska a fost de asemenea un câștigător important pe segmentul de birouri, adjudecându-și premiul Green Office Building of the Year pentru Green Court Bucharest (Clădirea B).

 

Câștigătorii premiilor Project of the Year au fost jurizați în funcție de calitatea proiectului, eficiența clădirii, calitatea locației, considerente de mediu și succesul comercial. Juriul a decis că cea mai bună dezvoltare de retail a anului a fost  Coresi Shopping Resort aparținând Immochan, companie care a primit și premiul Retail Developer of the Year. Premiul Industrial Development of the Year a mers la P3 Bucharest pentru Carrefour în românia. Pe segmentul rezidențial, premiul Residential Development of the Year prize a mers la Cosmopolis, un proiect al Opus Land development, care a câștigat și premiul Residential Developer of the Year.

 

Dezvoltatorul portughez Sonae Sierra și concernul irlandez Caelum Development au câștigat premiul Concept & Design Project of the Year pentru centrula lor comercial din București, ParkLake.

 

Coldwell Banker a plecat acasă cu premiul Residential Agency of the Year, iar UniCredit Bank/UniCredit Group a câștigat premiul Bank of the Year. Accentuând interesul în zona de retail a regiunii Europa de Sud-Est, premiul Overall Retailer of the Year a mers la H&M.

 

Alți câștigători importanți au fost CTP, cu premiul Industrial Developer of the Year, Chapman Taylor cu Architectural Firm of the Year și Bog’Art, cu Professional Service Provider of the Year. Premiul Project Management Firm of the Year a fost câștigat de Optim Project Management, iar premiul Law Firm of the Year de către Dentons.

 

Partenerii principali au fost Immofinanz Group, CTP, CBRE, Forte Partners și Coldwell Banker. Partenerii asociați au fost Sonae Sierra, CA IMMO, Skanska și Atalian. Sponsorii premiilor au fost Immochan, MK Illumination, Wolf Theiss, Vastint, Optim Project Management, UniCredit Bank, JLL, Epstein și AECOM, sponsor - Colliers International, sponsor cadouri – Cameloen, Sustainability Partner – BuildGreen, Auditor – EY, Supporting Partners  - British & Romanian Chamber of Commerce, Rosa, URE Club și RICS, iar partener locație - Radisson BLU Hotel.

Din partea sponsorilor, juriului și participanților, felicităm toți câștigătorii. S-au creat deja premisele pentru evenimentul de anul următor, care promite să fie chiar și mai impresionant.

 

Lista completă a câștigătorilor SEE Real Estate Award

Retailer of the Year

H&M

Professional Service Provider of the Year

Bog’Art

Architectural Firm of the Year

Chapman Taylor

Law Firm of the Year

Dentons

Project Management Firm of the Year

Optim Project Management

Property Management Firm of the Year

CBRE

Bank of the Year

UniCredit Bank/UniCredit Group

Residential Agency of the Year

Coldwell Banker

Industrial Agency of the Year

CBRE

Retail Agency of the Year

CBRE

Office Agency of the Year

CBRE

Investment Agency of the Year

CBRE

Investor of the Year

NEPI

Residential Developer of the Year

Opus Land Development

Industrial Developer of the Year

CTP

Retail Developer of the Year

Immochan

Office Developer of the Year

AFI Europe

Residential Development of the Year

Cosmopolis - Opus Land Development - Romania

Concept & Design Development of the Year

ParkLake - Sonae Sierra/Caelum Development - Romania

Industrial Development of the Year        

P3 Bucharest for Carrefour - P3 - Romania

Retail Development of the Year

Coresi Shopping Resort - Immochan - Romania

Green Office Development of the Year

Green Court Bucharest - Skanska Property - Romania

 

Overall Awards

Company of the Year

CBRE

Professional of the Year

Razvan Iorgu - CBRE

 

(source: EuropaProperty)