Prin acest eveniment de mare amploare organizatorii isi propun sa faciliteze dialogul direct dintre companiile locale si straine, pentru identificarea cailor de cooperare economica, si sa le ofere participantilor informatiile necesare despre mediul de afaceri, situatia economica, cadrul legislativ si oportunitatile de a investi in aceasta regiune.

„Am constatat cu bucurie, in ultimul an, ca tot mai multe companii franceze privesc cu interes piata romaneasca. Nici nu este de mirare, Franta ocupand a treia pozitie in topul investitorilor straini din Romania. Este loc pentru investitii suplimentare si sunt multe companii franceze care se intereseaza de Romania. Dorim sa le oferim, prin forumul de afaceri din februarie 2014, toate raspunsurile pe care le cauta”, a spus Philippe Garcia, directorul pentru Romania al Misiunii Economice UBIFRANCE a Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Forumul de afaceri pentru Europa de Sud-Est organizat in februarie 2014 se adreseaza companiilor care activeaza in urmatoarele domenii: infrastructura, transporturi, energie, industrie auto, protectia mediului, agricultura si industrie alimentara, e-commerce, IT&C, dispozitive si echipamente medicale.

Participantii – companii din Franta, Romania, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru si Serbia – vor avea posibilitatea sa dialogheze direct, prin intalniri business to business, pentru a identifica rapid modalitati de cooperare. De asemenea, consultanti in domeniul juridic si fiscal le vor oferi participantilor toate informatiile necesare pentru a demara proiectele de investitii in aceasta regiune.

 

Franta este al treilea investitor strain din Romania, cu investitii de aproximativ 7 miliarde de euro, si un important angajator, in companiile franceze prezente aici lucrand peste 122.000 de angajati. De asemenea, Franta este al patrulea partener comercial al Romaniei, schimburile comerciale atingand, in 2012, suma de 6,2 miliarde de euro. Companiile franceze din Romania activeaza in industria auto, sectoarele bancar si asigurari, telecomunicatii, retail, industria agroalimentara, energie, infrastructura si echipamente de transport, materiale de constructii. (sursa: finantistii.ro)