Romania a atras, potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE, 229 milioane de euro, in crestere cu aproape 25% fata de 2012. Autorii studiului remarca o crestere a activitatii investitionale in tarile care au consemnat niveluri reduse in ultimii ani, in particular Romania si Ungaria (225 milioane de euro, fata de 121 milioane de euro in 2012).

Mai mult, acestia considera ca masurile de austeritate adoptate in ultimii ani in regiune, dau o perspectiva mai buna pentru 2014. In acelasi timp, ei atrag atentia ca anumite probleme politice pot cauza ingrijorari pentru investitori pe termen scurt in cateva piete "periferice", dar mentioneaza ca per ansamblu perceptia investitorilor este mai buna decat anii trecuti, relateaza Mediafax.

Analistii de la BNP Paribas Real Estate spun ca Romania se afla printre cele mai interesante zece piete din Europa pentru investitorii imobiliari.

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut anul trecut cu circa 8%, la 432.000, iar valoarea impozitului incasat de stat pe veniturile din transferurile de proprietati a urcat tot cu 8%, la 493 milioane lei (111,6 Datele sunt valabile pentru primele 11 luni ale anului trecut, informatiile privind luna decembrie a anului trecut nefiind inca disponibile, potrivit Mediafax.

 

milioane euro), arata datele notarilor publici, valabile pentru primele 11 luni ale anului trecut, informatiile privind luna decembrie a anului trecut nefiind inca disponibile. (Sursa: dailybusiness.ro)