"Am renunţat din motive personale la conducerea Anchor Grup de la 1 august. Mă voi dedica antreprenoriatului, cel mai probabil îmi voi înfiinţa o firmă de consultanţă tot în domeniul imobiliar, dar după o vacanţă binemeritată", a declarat Gaiţă pentru MEDIAFAX, menţionând că nu ştie cine îl va urma la conducerea dezvoltatorului primului mall din România.

 

El a preluat conducerea Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, după ce Ali Ergun Ergen, implicat în dezvoltarea celor două malluri, a renunţat la poziţie pentru a doua oară.

 

Sub conducerea lui Gaiţă, compania a început lucrările de renovare a celor două malluri, investiţie de 25 milioane de euro, într-o încercare de repoziţionare a acestora în condiţiile în care concurenţa s-a amplificat în zonele în care acestea sunt amplasate. Planurile au fost anunţate în anul 2012, sub conducerea lui Ergun Ergen, dar după plecarea acestuia acestea au fost modificate, iar investiţiile anunţate au fost înjumătăţite.

 

Anchor Grup mai deţine clădirea de birouri Anchor Plaza, lângă centrul comercial Plaza, cu o suprafaţă de 27.000 metri pătraţi, din care 1.500 metri pătraţi nu au chiriaşi. În aceeaşi zonă, compania a construit o parte din structura unei alte clădiri de birouri, care ar putea fi faza trei de dezvoltare a investiţiilor din zona Drumul Taberei.

 

Valoarea totală a investiţiilor efectuate în România până în prezent de Anchor Grup, deţinut de grupul turc Fiba, se ridică la peste 350 milioane euro. (sursa: zf.ro)