Aceasta este doar una dintre dotările care vizează mediul și condițiile de lucru pentru angajați pe care compania le va aplica proiectului de birouri.

Prima cladire este deja in constructie si va avea sisteme de control ale aerului și apei, precum și numeroase spații deschise, având drept scop obținerea certificării Well Building Standard. Clădirea va fi testată în acest sens la fiecare trei ani de către Green Business Certification Inc. 

„Unul din obiectivele principale ale Skanska este de a crea spaţii de lucru inovatoare, pregătite pentru viitor, iar unul din elementele cheie ale acestei misiuni este omul. Putem avea cele mai îndrăzneţe linii de design şi cea mai nouă tehnologie, dar principala funcţie a unei clădiri este să ofere valoare vieţii de zi cu zi a celor pe care îi găzduieşte. De aceea, pentru Campus 6 am dezvoltat conceptul pornind de la lucrurile esenţiale – cum ar fi aerul, lumina, spaţiul sau comunitatea”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Proiectul va avea 81.000 de metri pătrați, va include patru clădiri și peste 1.000 de locuri de parcare.

Dezvoltarea a început la sfârșitul anului trecut și costul investiției se ridică la 38 de milioane de euro. Prima clădire din Campus 6 va avea 11 etaje, două niveluri subterane și 22.000 metri pătrați de spații de închiriat și va fi finalizată în trimestrul al treilea al anului viitor.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac din zona Politehnică, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat în 2015 pentru suma de 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea.
Platforma Pumac are o suprafața totală de 7 hectare și este posibil ca restul terenului să fie achiziționat tot de Skanska, în vederea unor dezvoltări viitoare. (sursa: capital.ro)