Evenimentul s-a desfasurat cu ajutorul sponsorilor nostri: Terra Romania Utilaje de Constructii (importator JCB), Motoractive IFN - Garanti Leasing, Goodyear, Energoutilaj, Foerch si Webeye, carora le multumim pentru intregul sprijin!

 

Conferinta din primavara 2015, organizata de publicatia Masini si Utilaje pentru Constructii, a reusit sa imbine si de aceasta data elemente de maxim interes pentru piata constructiilor si cea a utilajelor de constructii din Romania. Ca de obicei, evenimentele noastre reprezinta un mediu propice de comunicare intre participanti: reprezentanti ai societatilor de constructii, reprezentantii companiilor importatoare de utilaje pentru constructii, presedintii celor mai importante asociatii din sector, reprezentantii companiilor care comercializeaza produse/servicii conexe sectorului de constructii: piese de schimb, anvelope, softuri de gestiune flota, inchirieri, servicii financiare. La eveniment au participat factori de decizie din sector, care ne-au ajutat sa intelegem mai clar situatia actuala a pietei, dupa primul trimestru al anului in curs.

 

Discursul de deschidere a conferintei a apartinut lui Laurentiu Plosceanu, Presedinte ARACO (Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii), care a realizat o radiografie complexa a problemelor cu care se confrunta piata de constructii in anul 2015, din punctul de vedere al modificarii elementelor procedurale la nivel de legislatie a achizitiilor publice, cat si al altor probleme cu care sectorul de constructii se confrunta de ani de zile.

 

In continuarea evenimentului, Liviu Neagu, Presedintele ADUC (Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii), a vorbit despre realitatile pietei cu care se confrunta distribuitorii de utilaje, facand o retrospectiva a anului 2014, care a fost unul neasteptat de bun din perspectiva achizitiilor de utilaje pentru constructii cu bani europeni, insa si o atentionare asupra faptului ca multe din aceste utilaje nu sunt folosite efectiv la proiecte curente, lucru care genereaza o anomalie in piata, care va dauna si va altera dezvoltarea viitoare a pietei, care oricum este afectata de realitatile din ultimii ani.

 

Oana Stoenescu, Sales Director Garanti Leasing, a prezentat in continuare "Leasingul - o solutie de optimizare a costurilor", reprezentand modalitatea prin care Garanti Leasing sustine antreprenorii romani din constructii, printr-o oferta competitiva de produse financiare croite pe masura pietei actuale.

 

 

Petre Babiceanu, Managing Director Terra Romania Utilaje pentru Constructii, a prezentat "Live-Link - solutia telematica a JCB in beneficiul clientilor". Intr-o piata in care se pune accent din ce in ce mai mare pe performanta, profitabilitate si reducere de costuri, iata ca Terra Romania vine cu o solutie inovativa completa in sprijinul clientilor sai, solutie prin care se pot monitoriza, gestiona si eficientiza o serie importanta de parametri ai utilajului, printr-un sistem de management al floeti prin care clientul cunoaste tot despre utilajele detinute si poate folosi informatiile pentru o analiza completa ulterioara.

 

"Rolul noilor directive pe achizitii publice si concesiuni in relansarea pietei constructiilor" a fost prezentat de Alina Bilan, Partener ONV Law. In tandem cu prezentarea avuta anterior din partea ARACO, aceasta a descries pe larg modificarile legislative care vor surveni in viitor, cu accent pe criteriul de atribuire, care va fi predominant cel al celei mai avantajoase oferte economice, fata de criteriul pretului cel mai scazut, care este cel mai uzitat actualmente, in detrimentul calitatii produselor sau serviciilor ofertate.

 

 

Inca o data am asistat la o prezentare interesanta din partea PwC Romania - "Oportunitati si provocari in domeniul taxelor vamale si fond de mediu" - prezentare realizata magistral de Lorina Darmanescu, Manager, PricewaterhouseCoopers Romania.

 

Victor Ignat, Business Analyst al IBC Focus, ne-a explicat "Ce au in comun constructiile din Romania cu piata pantofilor din Africa anilor 1900?" Prezentarea lui porneste de la o situatie in care doi agenti de vanzari sunt trimisi in Africa pentru a verifica potentialul pietei. Unul dintre ei revine si spune: "In Africa situatia e crunta, este un haos total si saracie maxima, nu exista piata acolo!". Celalalt revine si spune: "In Africa nimeni nu poarta pantofi, neaparat trebuie sa mergem sa ofertam zona, deoarece are un potential maxim!". Iata cum doua viziuni diferinte pot evidentia aceeasi realitate! Asadar, prezentarea out-of-the-box a lui Victor este de luat aminte in activitatea noastra!

 

Amelia GIANTARU - Deputy Project Manager RoSEFF, Tractebel Engineering (GDF Suez) a prezentat "UE BERD Facilitate de Finantare a Energiei Durabile pentru IMM din Romania." RoSEFF este un program de finantare dezvoltat de Uniunea Europeana (UE) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). In momentul de fata, 150 de investitii RoSEFF se afla in curs de implementare sau au fost deja implementate. Valoarea totala a finantarii este de 31 milioane Euro.

 

Importatorul produselor Tracto Technik Germania in Romania, compania Voltrak, reprezentata de  Vlad Voiculescu - Director Tehnic, a prezentat "Instalarea si reabilitarea bransamentelor casnice prin metode "trenchless"- fara sapatura deschisa". Tehnologia "no dig" este o solutie ingenioasa care are o larga serie de aplicabilitati si poate fi o alternativa inovativa foarte avantajoasa la solutiile clasice aplicate in prezent.

 

Gabriel Petrescu, Director Executiv la The foundation for an open society, a avut o prezentare absolut inedita: "Eficienta resurselor umane prin metode inovative". Aplicata in cazul societatilor sau institutiilor publice care au minimum  30-35 angajati in organigrama, metoda evidentiaza un lucru esential pentru orice organizatie: oamenii cheie, cei care fac lucrurile sa se intample si care nu sunt de fiecare data aceia care ar trebui sa faca asta si care sunt platiti pentru asta - managerii. Rezultatul aplicarii solutiei poate scoate la iveala surprize interesante.

 

La eveniment au participat societati importante de constructii, precum: Bouygues Construction, Carpatcement Holding SA, Hidroconstructia, ICECON, OVI Group, SUT Carpati SA, Maxi Design, TransConstruct Snagov si multe altele.

 

Prin Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii dorim sa oferim solutii la o problema generala existenta pe piata constructiilor din prezent, cu scopul de a optimiza si eficientiza procesul de achizitie/vanzare de utilaje pentru constructii, cu ajutorul unor solutii inteligente.

 

Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii genereaza un cadru propice pentru o comunicare constructiva intre participanti, favorizand networking-ul, prezentarile dinamice - care implica participarea activa nu numai a speakerilor, cat si a celor din sala - , noutati de ultima ora din domeniul constructiilor cat si din domeniile conexe acestuia, totul pentru ca participantii sa aiba la final un Return Of Investment clar.

 

Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat: Terra Romania Utilaje de Constructii (importator JCB), Motoractive IFN - Garanti Leasing, Goodyear, Energoutilaj, Forch si Webeye.

 

De asemenea, puteti vizita pagina noastra de Facebook, unde puteti viziona fotografiile evenimentului: https://ro-ro.facebook.com/revistamasinisiutilaje

Ramaneti alaturi de noi si pentru evenimentele noastre viitoare!

 Echipa M&U