Cu o suprafata totala de 18.000 de metri patrati inchiriabili, centrul va include un hypermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine.

„Cu cateva luni inainte de deschidere, am securizat in galerie nume ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store”, declarau la sfarsitul lunii martie oficialii CBRE, agentul de inchiriere al proiectului. Pana la acea data, erau semnate si agreate contracte pentru aproape 80% din spatiile comerciale disponibile in centrul comercial, destinat jumatatii de sud a orasului.

Initial, livrarea mall-ului Cora din Constanta era programata pentru sfarsitul anului 2012, iar investitia era estimata la 100 milioane de euro. In februarie 2011, se discuta despre un numar triplu de magazine (150) si o suprafata de 45.000 metri patrati.

 

In primul trimestru s-a deschis un singur centru comercial, Uvertura Mall din Botosani, cele mai multe mall-uri fiind asteptate in a doua parte a anului: Coresi Shopping City (faza I) din Brasov, AFI Palace Ploiesti, Cora Slobozia, Promenada Mall Bucuresti.

Cora Romania are in prezent zece magazine, atat in centre comerciale proprii, cat si in spatii inchiriate, dintre care patru la Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase in provincie, la Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Reteaua va deschide in toamna primul hipermarket din Ploiesti, in cadrul centrului comercial dezvoltat de israelienii de la AFI Europe.

Cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 359 milioane euro, in crestere cu 6% comparativ cu 2011. (sursa: dailybusiness.ro)