"O casa de insolventa din Romania a fost desemnata pentru a vinde afacerile Praktiker de pe piata romaneasca, companie care are in proiectul nostru un magazin de dimensiuni mari. In prezent sunt in desfasurare negocierile pentru restructurarea contractului de inchiriere si pentru recuperarea datoriilor legate de chirii si de costuri de intretinere", se arata intr-un raport al European Convergence Development Company, unul dintre actionarii parcului de retail Era Shopping Centre din Iasi, transmite Mediafax.

Grupul german s-a confruntat in ultimii ani cu dificultati, astfel ca la finele anului 2011 a anuntat ca va inchide magazine in Germania, ca renunta la piata din Albania si ca are in vedere evaluarea operatiunilor internationale. Anul trecut, Praktiker AG, compania-mama a grupului german, a intrat in insolventa.

 

Praktiker are la nivel local o retea de magazine cu 27 de magazine, a doua din Romania ca marime, cu o suprafata de vanzare de 184.300 de metri patrati, potrivit raportului finan­ciar pentru anul 2012. Cele mai multe magazine au fost deschise intre 2005 si 2008, perioada de boom imobiliar. Spatiile in care functioneaza magazinele Praktiker sunt inchiriate. (sursa: dailybusiness.ro)