Terenul este situat in cea mai dinamica zona de business a Capitalei, unde Portland Trust planuieste sa dezvolte un amplu proiect de birouri la standarde ridicate pentru a atrage cererea in crestere pentru aceasta locatie foarte dorita de companii.

 

Robert Neale, director general al Portland Trust, afirma: “Acesta este cel de-al cincilea nostru proiect de birouri in Bucuresti. Dupa succesul recent al cladirii Floreasca Park, intentionam sa capitalizam in continuare aspecte precum tehnologiile inovative de economisire a energiei, pentru a atrage chiriasi preocupati de optimizarea costurilor si a consumului de energie.”

 

Vanzatorul terenului a fost Nusco Group, iar consultantul imobiliar al tranzactiei a fost Ionut Petcu, Head of Land - The Advisers/Knight Frank. Theodor McCann, partener al companiei Constantinovici, McCann si Asociatii, a asigurat consultanta juridica. “Nusco s-a dovedit a fi un partener serios si de incredere in timpul negocierilor si a asistat Portland Trust in obtinerea planului urbanistic de detaliu” comenteaza Robert Neale.

 

Compania Portland Trust este recunoscuta pentru viziunea sa si pentru faptul ca a impus constant standarde mai inalte pe piata locala de birouri. Dezvoltatorul imobiliar a construit in Bucuresti cca 120,000 mp de spatii de birouri la standarde excelente de calitate, creand cladiri emblematice in peisajul local: Opera Center (livrat in doua faze: in 2001 si 2002), premiatul Bucharest Business Park (2006), Floreasca 169A (2009) si cladirea de succes Floreasca Park (2013).

 

Cu aceasta importanta achizitie de teren, dezvoltatorul confirma increderea sa in aceasta zona a Bucurestiului, care a devenit in ultimii ani cel mai important centru de business al orasului.

 

Zona beneficiaza de proximitate fata de aeroport si de accesibilitate foarte buna, atat prin 3 artere rutiere principale, cat si prin toate mijloacele de transport in comun, inclusiv prin 2 statii de metrou. In plus fata de imbunatatirile in infrastructura déjà implementate in zona, noi planuri au fost propuse, aprobate si vor fi realizate, cum ar fi sensuri giratorii si intersectii care vor optimiza conexiunea cu autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti.

 

Anul acesta, Portland Trust a finalizat inchirierea celui mai recent proiect al sau, Floreasca Park (37,500 sq m GLA), cu ajutorul agentului sau exclusiv The Advisers/Knight Frank, in doar cateva luni de la livrarea proiectului pe piata.

 

Dupa ce au semnat cel mai mare contract de pre-inchiriere pe piata (Oracle – 25,000 sq m in 2012), The Advisers/Knight Frank a semnat inchirierea spatiului disponibil catre companii importante la nivel global, precum ALLIANZ si doua noi companii americane recent intrate pe piata locala: Kellogg’s si Kalon.

 

Floreasca Park este primul proiect de birouri care integreaza o filozofie practica de eficienta energetica si a avut un parcurs excelent in acest an, castigand cele mai importante premii din industria imobiliara: Office Building of the Year in cadrul Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), Varsovia si Office Development of the Year, EuropaProperty SEE Real Estate Awards, Bucuresti. Proiectul a obtinut 83 de puncte si calificativul “Excellent” din partea BREEAM.