Cele mai multe intenţii de creştere a numărului de locuri de muncă în următoarele trei luni sunt anunţate în industria prelucrătoare, comerţ şi construcţii, de către firmele din regiunile Centru şi Nord-Vest, potrivit unui studiu Manpower citat de Agerpres.

 

Potrivit unui studiu realizat de compania Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, pentru trimestrul patru al acestui an, angajatorii români raportează o Previziune Netă de Angajare (diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a numărului de angajări şi procentul celor care prevăd o scădere în firma lor - n.r.) de +16%, cea mai robustă prognoză privind angajările din cele 24 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) cuprinse în studiu.

 

„19% dintre angajatorii români intenţionează să-şi crească personalul, 11% prevăd o scădere, iar 67% nu au în vedere nicio schimbare a numărului total de angajaţi. Previziunea Netă de Angajare rezultată este cea mai puternică raportată în România din trimestrul IV /2008 până în prezent, îmbunătăţindu-se cu 4 puncte procentuale faţă de trimestrul III şi cu 8 puncte procentuale faţă de intervalul octombrie-decembrie al anului trecut”, se menţionează în studiul citat.

 

În acest context, conform documentului, oportunităţile pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor fi mai numeroase, în mai mică sau mai mare măsură, în toate regiunile ţării şi în nouă din cele zece sectoare de activitate.

 

„Pentru al unsprezecelea trimestru consecutiv, angajatorii din industria prelucrătoare sunt cei mai optimişti, raportând o Previziune Netă de Angajare de +25%, cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea din trimestrul III şi cu 13 puncte procentuale mai robustă decât cea din trimestrul IV al anului 2014.

 

Cea mai semnificativă îmbunătăţire de la trimestru la trimestru este raportată însă în sectorul comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, unde Previziunea Netă de Angajare de +20% este cu 12 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul III, în timp ce dintr-o perspectivă anuală, cea mai mare îmbunătăţire este raportată în sectorul construcţii, Previziunea Netă de Angajare de +18% din trimestrul IV/2015 fiind cu 21 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul IV/2014”, se mai arată în studiu.  (sursa: evz.ro)