Potrivit sursei citate, piaţa locală de outsourcing este reprezentată de birourile Shared Service Centers (SSC), care acoperă activităţile de externalizare a diverselor procese de afaceri, precum contabilitate, logistică şi achiziţii, HR, IT, marketing online şi call center. Majoritatea acestor centre livrează proiecte pentru companii multinaţionale, care au găsit în România una dintre cele mai atractive pieţe pe plan global la acest capitol.

"Pintre motivele pentru care ţara noastră atrage atât de multe Shared Service Centers se numără, în primul rând, forţa de muncă mai ieftină decât în restul ţărilor din Europa şi, bineînţeles, nivelul de pregătire a tinerilor din România, potenţialul lor, adaptabilitatea rapidă la cultura ţărilor pentru care se oferă astfel de servicii. De asemenea, un atuu care face diferenţa în decizia multinaţionalelor îl reprezintă şi cunoaşterea foarte bună a limbilor străine de către tinerii români", explică Bogdan Badea, Business Development & Strategic Alliances Director în cadrul Smartree.

În topul oraşelor în care se înfiinţează cele mai multe SSC, Bucureştiul încă rămâne cel mai ofertant ca forţă de muncă pentru companiile multinaţionale care au pătruns în România, următoarele locuri fiind deţinute de Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi. (sursa: bursa.ro)