Lucrul de acasă, lipsa de interacțiune fizică și nevoia de a crea spații personalizate și confortabile au contribuit în mod substanțial la tendințele pe care le vedem în prezent și care vor continua și în următorii ani.

 

Trendurile actuale ale anului 2021 pot fi împărțite în diverse subcategorii, însă vom menționa doar două tendințe majore care se conturează în momentul de față:

· o reîntoarcere la natură și naturalețe, care este marcată atât prin materiale, cât și prin forme sau culori (calde);

· iar în contrast cu acest trend: tendința de a folosi culori puternice și tipare neobișnuite/retro.

Aceste tendințe sunt două fațete divergente ale aceleiași nevoi: aceea de a crea o atmosferă cât mai personală și confortabilă cu putință în spațiile în care ne desfășurăm activitatea.

Fiind inspirați de culorile toamnei, pentru sezonul toamnă-iarnă 2021-2022, Omifa vă prezintă câteva piese de mobilier care se încadrează în primul trend mai sus menționat, caracterizat de materiale naturale precum pielea, bumbacul, inul, lemnul, piatra, etc.; de forme rotunjite și tonuri pământii (predominant bejuri și marouri).

O piesă de mobilier care amintește de trendul anilor ’70, dominat de culoarea maro – și care are parte de o revenire anul acesta – este biroul Status de la .mdd Office. Finisajul de lemn, precum și designul care combină elemente clasice și moderne fac ca biroul să poată fi integrat în orice design interior contemporan.

 

 

 

 

Pentru cei care preferă o abordare mai modernă a trendului, dar care să păstreze în acelașis timp elemente naturale, scaunele Crossline de la Sedus sunt soluția perfectă. Tonurile calde ale pielii folosite la tapițare sunt suprapuse pe ramele metalice cromate, și sunt completate de experința unică de confort oferită de orice scaun Sedus.

 

 

 

 

 

 

O ramă realizată în totalitate din lemn este întotdeauna o alegere reușită, de aceea, scaunul Hera de la Pedrali este perfect pentru vizitatori sau pentru alte activități de zi cu zi. Forma rotunjită a picioarelor și spătarului din placaj îndoit oferă un sentiment de naturalețe și confort oricărui design în care scaunul este încorporat.

 

 

 

 

Pentru cei care încă lucrează de la birou, zona de lounge este deopotrivă importantă. Propunerea Omifa pentru această zonă este ansamblul de fotolii și canapele Asienta de la Wilkhahn, care combină confortul cu o abordare modernă a unui stil tradițional, putând fi cu ușurință integrate în orice design.

 

 

Combinate cu plante sau elemente de decor din verdeață, aceste piese de mobilier pot contribui la punerea unei amprente personale asupra spațiilor, fie că este vorba de cele de la birou sau de acasă, făcând din acestea locuri în care natura după care tânjim să fie integrată în mod inteligent în activitățile de interior de zi cu zi.