„Am finalizat negocierile cu toate partidele reprezentate în Parlament. A fost o discuție bazată pe precauție și responsabilitate. Acest consens la care am ajuns era necesar pentru că avem nevoie de un Cod fiscal care să arate stabilitate și predictibilitate în mediul economic. Am urmărit ca în Legea Bugetului și prin prevederile acestui Cod fiscal să ne încadrăm sub un deficit de sub 2%”, a spus Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD.

 

El a precizat că noul cod va fi votat în forma aprobată de Parlament, doar că unele măsuri vor fi etapizate. TVA scade la 20% din ianuarie 2016 și la 19% din ianuarie 2017, taxa pe stâlp va fi eliminată la 1 ianuarie 2017, cu excepția construcțiilor speciale din agricultură, unde taxa va fi eliminată din 2016, iar supraacciza la carburanți va fi eliminată din ianuarie 2017. De asemenea, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% va fi făcută începând cu 2017.

 

Cel mai devreme, Codul Fiscal ar putea fi adoptat de Parlament în două săptămâni. Toate aceste discuţii şi dezbateri au apărut după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii. Nu a spus însă ce anume îl nemulţumeşte, cu exactitate.

 

Administraţia Prezidenţială a precizat doar că modificările pe care Puterea vroia să le aducă Codului Fiscal nu sunt sustenabile. (sursa: digi24.ro)