Globalworth, fondată la începutul acestui an de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a anunţat recent la Bursa de la Londra că s-a înţeles cu proprietarii clădirii de birouri Tower Center International pentru prelungirea cu şase luni a perioadei de finalizare pentru achiziţia proiectului.

Unul dintre proprietarii clădirii de birouri din Piaţa Victoriei este chiar Ioannis Papalekas, care deţine 50% prin Stanuta Enterprises Limited, iar restul este deţinută de partenerul acestuia, omul de afaceri şi preşedintele CA al SIF Muntenia, Dragoş Bîlteanu, prin Pokandro Limited.

Practic, Papalekas intenţionează să cumpere partea lui Bîlteanu din clădirea care a stat mai bine de trei ani goală şi care anul acesta şi-a primit primii chiriaşi.

Potrivit acordului, Pokandro Limited va primi imediat un avans de şase milioane de euro din valoarea totală pe care o va încasa. În cazul în care termenii din acord nu sunt îndepliniţi până la data de 31 martie 2014, firma lui Bîlteanu va returna avansul primit, cu dobândă, se mai arată în anunţ.

În prospectul pentru listarea pe piaţa AIM de acum două luni, se specifica faptul că firmele celor doi oameni de afaceri au semnat un acord pentru preluarea integrală a TCI de către Globalworth. În plus, se făcea referire şi la o sumă restantă de plată către Alpha Bank de 14,9 milioane de euro la data de 8 august 2013. Timp în care compania era în discuţii avansate cu Raiffeisen Bank penru un nou credit pe termen lung în valoare de 25 de milioane de euro, din care se vor refinanţa, printre altele, şi alte împrumuturi pe termen scurt.

 

A doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu 24.711 mp suprafaţă netă construită şi cu 26 de etaje are printre chiriaşi companiile Hidroelectrica, Ernst & Young şi Cegeka. În anunţul companiei se mai arată că la închirierea totală a clădirii de birouri, aceasta va genera un venit net operaţional de peste cinci milioane de euro. Chiriile variază de la 16,5 la 18 euro/mp. (sursa: economica.net)