La sfârşitul lunii septembrie, portofoliul imobiliar al companiei lui Papalekas a atins o valoare de 967,5 milioane de euro, care îl plasează, în continuare, pe locul doi în topul proprietarilor cu cele mai valoroase active imobiliare după New Europe Property Investments (NEPI) şi înaintea Immofinanz.

Investitorul nu ar fi atins aceste performanţe fără a apela la împrumuturi. Gradul de îndatorare al companiei a ajuns la 43,7%, după ce în prima parte a anului a atras aproape 220 mil. euro de la terţi.

Globalworth a semnat în luna mai un acord de vânzare de obligaţiuni garantate cu proprietăţi imobiliare în valoare de 180 mil. euro. Emisiunea a fost subscrisă de cel mai mare fond de pensii canadian Canada Pension Plan Investments Board şi de o serie de fonduri administrate de Cairn Capital.

Totodată, firma lui Papalekas a refinanţat un împrumut atras pentru dezvoltarea parcului logistic Timişoara Airport Park (TAP) printr-un nou credit de 29,1 mil. euro obţinut de la BCR şi a luat un alt credit de 10,3 mil. euro de la Garanti Bank pentru definitivarea clădirii de birouri construită pe strada Gara Herăstrău, lângă sediul Orange România. (sursa: capital.ro)