„Suntem încântaţi că am finalizat achiziţionarea TCI. Fiind a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi strategic localizată în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei, cu chiriaşi precum Ernst & Young, Hidroelectrica, Deutsche Bank, Ministerul Fondurilor Europene şi Cegeka, TCI constituie un activ cu punct de referinţă", a declarat într-un comunicat, Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi chief investment officer al Globalworth.

Achiziţia clădirii de birouri s-a făcut în conformitate cu principalii termeni şi condiţii ale acordului, anunţat în luna septembrie a lui 2013.

Costul de achiziţie al firmei care deţine clădirea este de 58 de milioane de euro.

 

Ioannis Papalekas deţinea 50% din această firmă, restul fiind deţinută de o alta, controlată de omul de afaceri Dragoş Bîlteanu. Pentru partea sa, Bîlteanu, prin Pokandro Limited a primit deja şase milioane de euro din 11,6 milioane de euro, dar şi 200.000 de acţiuni ordinare, la valoarea de 5 euro per acţiune, valoare la momentul listării Globalworth pe piaţa secundară a Bursei de la Londra. Peste 2,5 milioane de acţiuni ordinare au intrat în contul Stănuta Enterprises Limited, controlată de Papalekas. Valoare totală a acţiunilor emise este de 13,6 milioane de euro. (sursa: economica.net)