Obligațiuni în valoare de 150 milioane de euro vor fi preluate de fondul Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), prin filiala sa CPPIB Credit Investments Inc, iar restul, cu o valoare de 30 milioane de euro, vor fi preluate de de fonduri administrate de Cairn Capital.

 

Sumele rezultate din tranzacționarea obligațiunilor vor fi îndreptate către refinanțarea unei datorii de 100 de milioane de euro acordată de fonduri de investiții gestionate de York Capital și Oak Hill Advisors în 2015, precum și către refinanțarea a 3 facilități de credit acordate către 3 filiale din România ale Globalworth, potrivit reprezentanților companiei de real-estate.

 

 

Obligațiunea este listată la bursa Channel Islands și este garantată cu patru dintre activele imobiliare ale companiei Globalworth. Prin această tranzacție, costul mediu al finanțării se reduce de la 6,2% la 5,3%.

 

Finalizarea emisiunii de obligațiuni depinde de respectarea unor condiții precedente specifice, care vor fi îndeplinite în scurt timp.

 

"Sprijinul obținut din partea unor investitori de calibru în domeniul imobiliar precum CPPIB reprezintă o recunoaștere imensă a valorii Globalworth și a poziției noastre pe piață. Am construit un portofoliu de proprietăți de care suntem mândri și vom continua să investim cu încredere oriunde vedem potențial pentru a ne consolida poziția de lider printre investitorii regionali. Globalworth are o prezență locală puternică și o expertiză demonstrată, ceea ce ne permite sa profităm de oportunitățile de investiții care apar", a spus Dimitris Raptis, cofondator, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer al Globalworth.

 

CPPIB este o organizație specializată în managementul investițiilor care investește fondurile excedentare ale Canada Pension Plan (CPP) pentru a plăti beneficiile curente în numele a 19 milioane de contributori și beneficiari. Cu sediul în Toronto și birouri în Hong Kong, Londra, Luxemburg, Mumbai, New York și Sao Paolo, CPPIB este condus independent față de Canada Pension Plan. La 31 martie 2016, fondurile CPP erau de 278,9 miliarde de dolari canadieni.

 

Cairn Capital este o companie cu sediul la Londra fondată în 2004, care oferă servicii complete de management al activelor de credit, consultanță și restructurare valori mobiliare. Cairn Capital are la dispoziție 11,8  miliarde de dolari, dintre care 2,1 miliarde de dolari reprezintă active gestionate la nivel discreționar. (sursa: profit.ro)