Tranzactia, in valoare de 6 milioane EUR, reprezinta aproximativ 20% din totalul activelor detinute de One North Gate SRL. Cumparatorul este Element Investitii Imobiliare S.R.L., o societate detinuta de un grup local de investitori.

Activul vandut catre Element Investitii Imobiliare S.R.L.reprezinta o cladire de birouri cu o suprafata inchiriabila bruta (GLA) de 4.500 mp, distribuita pe 4 etaje si 131 de locuri de parcare. Cladirea, cunoscuta sub numele de One North Gate, este inchiriata in prezent in proportie de 80%.

In urma acestei tranzactii, One North Gate S.A. va pastra o a doua cladire in cadrul dezvoltarii, care va fi transformata intr-un proiect rezidential numit One North Lofts. Capitalul obtinut din vanzarea cladirii de birouri va fi reinvestit in dezvoltarea One North Lofts, care va gazdui 137 de apartamente pe o suprafata construibila bruta (GBA) de 20.000 mp si 237 de locuri de parcare subterane si supraterane. Valoarea bruta de dezvoltare (GDV) a One North Lofts este de 30 milioane EUR. De la momentul anuntului de reconversie din octombrie 2022, pana la data de 31 martie 2023, pentru 50 din cele 137 de unitati rezidentiale de la One North Lofts au fost incheiate promisiuni de vanzare-cumparare. Livrarea One North Lofts este estimata pentru T2 2024.

Vanzarea cladirii de birouri One North Gate se incadreaza in strategia Companiei de a-si consolida portofoliul de birouri in jurul unor dezvoltari de mari dimensiuni, mixte si de regenerare urbana, precum One Floreasca City si One Cotroceni City. In urma vanzarii cladirii de birouri One North Gate, suprafata inchiriabila bruta (GLA) a portofoliului de birouri al Companiei se ridica la 118.000 mp si include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1 si Faza 2, si One Victoriei Plaza. Impreuna cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor si One Gallery, va ajunge la o suprafata inchiriabila bruta de aproximativ 160.000 mp.