Proiectul @Expo, care se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de 48.688 mp, oferă spaţii de birouri de înaltă calitate, concepute pentru companiile care caută soluţii moderne şi sustenabile. Acest proiect imobiliar aduce o perspectivă nouă pe piaţa clădirilor de birouri din Bucureşti. Centrul de afaceri @Expo este construit conform celor mai recente standarde de eficienţă energetică, obţinând atât certificarea BREEAM "Excepţional", cât şi un certificat de performanţă energetică de clasa A.

"La OTP Bank România susţinem dezvoltarea durabilă şi sectorul imobiliar. Finanţarea proiectului @Expo nu doar că reflectă angajamentul nostru de a sprijini iniţiativele sustenabile, dar şi dorinţa de a contribui activ la dezvoltarea economică şi urbană a Bucureştiului. Prin finanţarea acestui proiect, OTP Bank România contribuie la dezvoltarea unei pieţe imobiliare moderne şi sustenabile, care răspunde cerinţelor actuale de mediu şi eficienţă energetică", a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct şi coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

"Credem în potenţialul pieţei imobiliare şi ne bucurăm să fim alături de un dezvoltator de prestigiu internaţional, precum grupul Atenor, şi să contribuim astfel la dezvoltarea unui centru de afaceri inovator şi eficient energetic, care să asigure nevoile actuale de pe piaţa imobiliară din capitală. Proiectul @Expo reflectă angajamentul nostru pentru proiectele sustenabile şi suntem mândri să contribuim la această evoluţie pozitivă pentru comunitatea de afaceri din România", a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, OTP Bank România.

Proiectul imobiliar este susţinut de Atenor, o companie europeană cu o vastă experienţă în dezvoltarea proiectelor urbane mari, concentrată pe crearea de spaţii rezidenţiale şi birouri moderne, durabile din punct de vedere ecologic. Activă în Europa Centrală încă de la începutul anilor 2000, Atenor este recunoscut pentru contribuţiile sale semnificative la îmbunătăţirea urbană şi explorează oportunităţi pentru noi proiecte rezidenţiale în viitorul apropiat.

"Suntem recunoscători OTP Bank pentru că au văzut potenţialul real al clădirii de birouri @Expo. Cu standardele sale instituţionale ridicate, inclusiv tehnologii de vârf şi ecologice, @Expo este pregătit să îndeplinească nevoile unei noi generaţii de chiriaşi. Linia de metrou în construcţie va stimula zona deja bine amplasată între centrul oraşului şi partea de nord a Bucureştiului", a declarat Viorel Lăcătuş, Country Director, Atenor Romania.

"A fost o călătorie între doi parteneri noi şi sunt cu adevărat mulţumit de rezultat. Aş dori să-mi exprim recunoştinţa faţă de OTP Bank pentru eforturile lor considerabile în facilitarea acestei tranzacţii într-un mediu atât de complex. Abordarea lor pragmatică în încheierea tranzacţiei este foarte apreciată", a declarat Michael Dieu, Group Treasury, Banking & Cash Management.