"Nu a fost cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţia de astăzi. Va urma o altă licitaţie miercuri, la ora 15:30, iar dacă nici atunci nu se va vinde, va mai fi încă o licitaţie vineri", au declarat reprezentanţii VF Insolvenţă SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpaţi, firmă aflată în insolvenţă.

ONT Carpaţi deţine o participaţie de 35% la compania care administrează hotelul Marriott din Bucureşti, cu 423 de camere şi clasificat la cinci stele.

Preţul de pornire a licitaţiei de luni era stabilit la 22,3 milioane de euro, fără TVA.

Reprezentanţii lichidatorului nu au dorit să precizeze dacă preţul va fi scăzut pentru licitaţia de miercuri.

"Rămâne la aprecierea creditorilor dacă va scădea preţul de pornire pentru licitaţia de miercuri", au afirmat sursele citate.

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi este Bank of Cyprus, care deţine 93% din acţiunile firmei. Cel mai important activ deţinut de sucursala din România a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care deţine hotelul Marriott, prelungit în toamna anului trecut şi scadent în 2017.

Creditul a fost garantat cu terenul de 28.457 metri pătraţi, din Calea 13 Septembrie şi clădirea de 69.307,58 metri pătraţi, care include hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi complexul aferent, cu spaţile comerciale, birouri, cazinou, parcare interioară şi exterioară, precum şi toate îmbunătăţirile aduse imobilelor în garanţie.

ONT Carpaţi mai deţine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia. În anul 2011, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 10,2 milioane lei, şi pierderi de 46,2 milioane lei.

Cel mai mare acţionar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul Marriott, este compania austriacă de construcţii Strabag, cu o participaţie de aproape 65%. (sursa: money.ro)