New Europe Property Investments Plc (NEPI) a încheiat acordul de achiziţie cu firma austriacă Real4You Holding GmbH şi cu subsidiara maghiară a acesteia, Real Holding Lithium Kft. ("Real4You").

Real4You este un dezvoltator imobiliar austriac, având invesţii în mai multe ţări din Europa Centrală. ELJ deţine locaţia pentru dezvoltarea imobiliară denumită Mega Mall din Bucuresti, aprobată deja pe site-ul de 5,1 hectare, unde a fost fabrica Electroaparataj.

Locaţia este bine plasată, în apropierea Arenei Naţionale, cu  „o bună vizibilitate şi cu acces la transportul public, este situat într-o zonă dens populată din partea de Est a Bucureştiului", precizează documentul NEPI.

ELJ (care mai este şi simbolul bursier a ceea ce a mai rămas din fosta Electroaparataj) are autorizatia de construcţie a unui „centru comercial de până la 70.000 de metri pătraţi, iar intenţia părtilor, conform acordului-cadru, este de a dezvolta centrul până la jumătatea anului 2015, când este planificată deschiderea.

Au fost primite angajamente din partea chiriaşilor pentru aproximativ 30% din suprafaţa utilă planificată, mai precizează raporul NEPI.

 

De asemenea, NEPI a încheiat sau  discutat o serie de alte achiziţii în ultimele zile, ca urmare a închiderii cu succes a recentei oferte de drepturi de aproximativ 100 milioane euro, în iulie 2013. (sursa: economica.net)