Banii vor fi utilizati pentru dezvoltari in Europa Occidentala si achizitii in Europa Centrala si de Est, fondul fiind focusat pe dezvoltari tip retail park, un sector “care s-a dovedit stabil si lichid chiar si in aceasta perioada volatila”, spun oficialii companiei.

La finalizarea investitiilor portofoliul este estimat sa aiba o valoare de 100 mil. euro, repartizata in 15 proiecte cu o suprafata de 90.000 mp.

Circa 40% din portofoliu este reprezentat de proiecte finalizate, compania achizitionand deja jumatate din 8 parcuri de retail din Romania.

Compania belgiena Mitiska, prin First Retail International, a achizitionat in noiembrie anul trecut 50% din portofoliul de 8 parcuri de retail al InterCora in Romania.

Cele 8 parcuri de retail, care au ca ancore magazine Lidl sau Kaufland, au o suprafata de 32.000 mp si un grad de ocupare de aproape 100% si sunt amplasate in Bucuresti (Mihai Bravu), Arad, Buzau, Medias, Ploiesti, Resita, Sibiu, Slobozia.

Pe langa achizitie, compania a mai incheiat un parteneriat cu Alpha Property Development, bratul de dezvoltare al InterCora, in vederea unei extinderi viitoare pe piata locala. (sursa: wall-street.ro)