Ministerul ocupa circa 7.000 de metri pătrați în clădirea de 22.228 metri pătrați. Ministerul Fondurilor Europene s-a mutat în clădirea din Piața Victoriei în anul 2013, iar în 2014 și-a dublat suprafața ocupată.

 

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre prin care Ministerul Justiției cedează Ministerului Fondurilor Europene mai multe spații pe care le deține la Palatul Parlamentului.

 

Surse guvernamentale au declarat pentru Profit.ro că sediul central al Ministerului Fondurilor Europene și alte structuri ale acestuia, care funcționau în alte spații, vor funcționa într-un spațiu comun la Palatul Parlamentului.   

 

Potrivit unui anunț de intenție de anul trecut, ministerul voia să închirieze sau să cumpere un nou sediu, însă procedura a fost anulată deoarece nu a primit nicio ofertă până la data limită.

 

Potrivit informațiilor din piață, în Tower Centre International, ministerul plătea o chirie lunară de 17 euro/mp.

 

Tower Centre International, unde mai au sediu Hidroelectrica, EY, Huawei, Cegeka și Deutsche Bank, este unul dintre cele mai importante proiecte deținute de Papalekas prin intermediul firmei Globalworth, fondată de omul de afaceri.

 

Papalekas deține în România un portofoliu de proiecte imobiliare de peste 800 de milioane de euro. (sursa: profit.ro)