In raportul publicat joi de companie pentru primul semestru se arata ca scaderea veniturilor nete in termeni comparabili obtinute in Romania, dar si in Polonia, a fost determinata de problemele cu care s-au confruntat chiriasii din domeniul do-it-yourself, cu toate ca impactul a fost atenuat de cresterea eficientei prin imbunatatirea mixului de chiriasi, relateaza Mediafax.

 

Grupul german Praktiker a intrat anul trecut in insolventa, in conditiile in care in ultimii ani s-a confruntat cu dificultati. In acest an, Praktiker a vandut operatiunile de pe piata locala firmei Search Chemicals, inregistrata in Constanta, detinuta de omul de afaceri turc Omer Susli. Omul de afaceri a declarat dupa preluarea celor 27 de magazine Praktiker, majoritatea functionand in spatii inchiriate, ca toate contractele vor fi renegociate.

 

Veniturile brute ale Militari Shopping Center au scazut cu 19,3%, de la 3,8 milioane de euro in urma cu un an la 3,1 milioane de euro. Valoarea de piata a Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de 54.100 metri patrati, a crescut in primul semestru cu 849.000 de euro, la 68 de milioane de euro, se arata in raport. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, in stagnare, iar gradul de ocupare este de 100%.

 

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro. Compania mai detine in Romania terenuri in Arad si Constanta, unde intentiona sa dezvolte parcuri de retail. Atrium European Real Estate opereaza in mai multe tari din regiune, in principal Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria si Romania, unde detine 153 de active, cu o suprafata de 1,3 milioane de metri patrati, evaluate la aproape 2,5 miliarde de euro. (sursa: wall-street.ro)