Spațiul de birouri al Microsoft din Viena a fost finalizat de INNOCAD architektur. Designul combină un număr de elemente de design colorate, proaspete și atrăgătoare pentru a crea ceea ce ar putea fi numit cel mai creativ spațiu de birouri Microsoft. Acest spațiu dispune de o serie de săli tematice de conferințe și întâlniri. O altă caracteristică populară este peretele verde din recepție - care are afișată, de asemenea, o excelentă radiografie a unui computer.
În întregimea spațiului, arhitectura joacă un rol cheie care facilitează un nou tip de muncă în conceptul de funcționalitate, infrastructură și design. Sediul creează un mediu de lucru ideal prin dezvoltarea unei armonii unice între ființe umane, spațiu și tehnologie.
Conectarea tuturor celor trei etaje este elementul central al sediului central al Microsoft, care include: un centru de comunicare care încurajează interacțiunea,  mobilierul său circular, cafenele, saloane, automate de cafea, o bibliotecă și săli de refugiu publice care încurajează o multitudine de activități variind de la întâlniri spontane până la un pui de somn revigorant. Toți angajații, fie că lucrează în sistem desk sharing, de acasă, cu mobilitate mare sau cu program de birou, beneficiază de un mediu de lucru optimizat, care să le permită obținerea unei productivități maxime.
23 de săli de întâlnire cu configurații diferite sunt disponibile și pot fi rezervate pur și simplu prin Microsoft Outlook. Există, de asemenea, spații suplimentare proiectate pentru întâlniri rapide sau conferințe telefonice. 330 de angajați lucrează în birouri deschise cu 220 de spații de lucru și 65 de birouri fixe. Rezultatele au optimizat spațiul total cu 10%, cu extinderea simultană a zonelor comune, reducând în același timp costul de funcționare al biroului. O medie de 10% mai multă satisfacție a angajaților, o creștere a productivității și eficienței de 12%, mai puțin spațiu necesar, amprente de carbon îmbunătățite și multe alte rezultate pozitive similare pot fi realizate și sunt deja măsurabile.

Numele proiectului: SEDIU MICROSOFT AUSTRIA
Funcție: Cel mai bun birou
Localizare: Viena, AUSTRIA
Suprafață pe etaj: 4.500 m²
Numărul de etaje: 3
Construcția începe: 07/2011
Finalizare: 10/2011
Costul construcției: 2,8 milioane EUR net
Echipă de proiect:
Oliver Kupfner
Dominik Gladik, Jörg Kindermann, Martin Lesjak
Fotograf: Paul Ott, Christian Dusek