Mega Image Piata Sudului este un concept de magazin lansat de retailer la inceputul anului, cu o suprafata mai mare decat cea a supermarketurilor pe care le detine si o gama variata de produse.

Primul concept store Mega Image a fost deschis in ianuarie in Piata Gemeni din Bucuresti si are o suprafata de 1.600 metri patrati.

La sfarsitul lunii septembrie, retailerul a mai lansat un concept de magazin - AB Cool Food - dedicat produselor congelate.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, care cuprinde 253 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (152), Shop&Go (100) si AB Cool Food (1).

 

Anul trecut, Mega Image a obtinut un profit de 3,5 ori mai mare decat in 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifra de afaceri cu 44% mai ridicata, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro). Printre concurentii Mega Image pe piata locala se numara Lidl, Profi, Penny. (sursa: dailybusiness.ro)