Deschiderea malului din Focşani era prevăzută pentru anul 2009. La sfârşitul lui 2010 însă, Omnium Invest schimba strategia şi avea în plan transformarea mallului în piaţă agroalimentară. Nici această soluţie nu a dat roade, iar în primăvara lui 2011 firma intră în faliment cu datorii ce depăşeau 55 de milioane de lei (13 milioane de euro).

După licitaţii eşuate şi nici un inters din partea investitorilor, RVA Insolvency Specialists SPRL, care se ocupă de falimentul Omnium Invest, scoate din nou la licitaţie activele firmei. De data aceasta, preţul pentru mallul început a scăzut cu 10%.

Următoare licitaţie are loc pe 6 iunie, la sediul lichidatorului judiciar. În cazul în care nici la aceasta dată activele nu vor fi adjudecate, se vor mai organiza licitaţii publice, săptămânal, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră în zilele de joi, se mai arată în anunţul RVA.

Noul preţ pentru mallul în construcţie, cu o suprafaţă desfăşurată de 12.879 mp şi un teren aferen de 21.847 mp este de 1,46 milioane de euro, faţă de cel de 1,62 milioane de euro din luna ianuarie a acestui an.

Se mai scoate la vânzare şi un teren de 8.000 mp la preţul de pornire de 307.000 de euro, preţ redus tot cu 10%.

Aceeaşi reducere de 10% a fost aplicată şi pentru un spaţiu comercial (supermarket) cu o suprafaţă de 4.500 mp cu un teren aferent de 29.000 mp, care are acum un preţ de pornire de 2,25 milioane de euro. Valorile nu includ TVA.

Omnium Invest este deţinută de Waverunner Corporation (50%), cu sediul social în Viena, Austria şi de George Steinberg (50%), cetăţean israelian, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. (sursa: economica.net)