Certificarea clădirilor conform standardului DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard) a presupus un audit complet, privind evaluarea măsurilor de protecţie sanitară în conformitate cu directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în concordanţă cu practicile de siguranță a sănătății complete şi corecte a tuturor protocoalelor standardizate de combatere a răspândirii COVID-19, pentru birourile companiilor.

„În contextul actual al valului de pandemie, dar şi pentru a ţine pasul cu schimbarea responsabilităţilor de management, angajatorii stabilesc noi standarde dedicate sănătăţii şi siguranţei angajaţilor pentru a redeschide cu încredere locaţiile de birouri. Cei care s-au certificat şi-au dorit să pună pe primul plan protecţia şi siguranţa oamenilor la locul de muncă, la birou. Certificarea obţinută asigură capacitatea de a funcţiona în echipă, la birou, în condițiile COVID-19 şi oferă siguranţă pentru angajaţi, o creștere a încrederii în spaţiile office cu scopul de a-şi relua cu succes activitatea într-un mediu fizic, alături de ceilalţi colegi”, declară Cornel Iacob, Director Regional, DEKRA Certification.

Obținerea certificării DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard) confirmă faptul că măsurile implementate funcţionează prin bune practici demonstrate pentru a combate răspândirea COVID-19, în conformitate cu standardele sanitare internaționale, cu evaluări efectuate de către un organism de audit independent, recunoscut precum DEKRA. Angajaţii se vor bucura de un confort sporit pentru a-şi desfăşura activităţile profesionale în siguranţă, în conformitate cu directivele OMS şi agenţiile de reglementare internaţionale şi locale.

 
În urma parcurgerii cu succes a auditului, clădirile din nordul capitalei vor utiliza marca de certificare DEKRA atât în format fizic (autocolant) cât și electronic, în toate comunicările comerciale pentru a-şi promova locația ca una de încredere.

Reţeaua globală de experți DEKRA înţelege nevoile oricărei companii care doreşte să obţină certificarea DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard). Procesul de certificare este unul transparent, simplu si usor de înțeles de către companiile care au nevoie de audit. Evaluarea atât a procedurilor, cât și a implementării corecte și complete și a funcționalităţii acestora privind limitarea răspândirii COVID-19 se desfășoară exclusiv în locaţie şi este realizată de către experții DEKRA. În urma rezultatului pozitiv, compania evaluată primește certificatul DEKRA și marca de certificare, valabile 6 luni iar locația este înregistrată pe portalul DEKRA care cuprinde toate entitățile certificate la nivel național.