Contractul vizează lucrări de deviere a reţelelor edilitare aferente Magistralei 5, lot L1.2 – Romancierilor - staţia Valea Ialomiţei inclusiv depou şi galerie de legătură, conform cerinţelor precizate în caietul de sarcini, se arată în anunţul de atribuire al Metrorex. Lucrările au fost adjudecate la 20 noiembrie prin negociere fără anunţ de participare.

În martie 2011, Metrorex a semnat cu Max Bögl un contract de 231,6 mil. lei fără TVA, pentru construcţia staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, parte a Magistralei 5. Contractul pentru lucrările de rezistenţă a secţiunii Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, a fost adjudecat la vremea respectivă de asocierea Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct pentru 918,9 mil. lei fără TVA.

 

La jumătatea acestui an, Metrorex a atribuit şi acestei asocieri un contract de 69 mil. lei (15,5 mil. euro) fără TVA pentru lucrări suplimentare, de deviere a reţelelor edilitare. Lucrări la părţi din tronsonul Drumul Taberei - Universitate se regăsesc pe lista investiţiilor prioritare stabilite de Guvern pentru 2014. (Sursa: zf.ro)