Potrivit acestuia, bulevardul va extins cu două benzi, va avea canalizare, iluminat public, trotuare.

 

''După finalizarea lucrărilor, noul bulevard va fi o arteră modernă și funcțională, care va deservi în mod eficient nevoile locuitorilor din zonă. De altfel, în acest an doar în zona Pipera au fost finalizate lucrările de reabilitare pentru 29 de km de străzi cu canalizare, sistem divizor și asfaltare'', a precizat edilul, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

 

El a explicat că documentația pentru realizarea proiectului de reabilitare și extindere a fost realizată în anul 2012, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis abia în toamnă. În context, Pandele a calificat drept ''inadmisibil'' faptul că între momentul anunțului pe SEAP și până la începerea efectivă a lucrărilor să treacă atâta timp, mai ales că finanțarea provine din fonduri europene.

 

''Sunt convins că legiutorul va găsi o soluție juridică care să elimine întârzierile generate de contestații și să ne ajute să începem cât mai rapid astfel de proiecte'', a mai spus Pandele.

 

Totodată, el a susținut că o situație similară se înregistrează și în cazul lucrărilor demarate pe Str. Erou Iancu Nicolae, unde proiectul, în valoare de peste 7 milioane lei, a început foarte târziu, întrucât a fost necesară preluarea amplasamentului de la constructorul aflat în insolvență și expertizarea lucrărilor rămase de executat.

 

Referindu-se la problemele de trafic semnalate de cetățeni, edilul orașului Voluntari a precizat că acestea sunt determinate atât de numărul mare de mașini care tranzitează zona, dar și de lucrările care se execută în prezent.

 

Pandele a mai spus că pentru fluidizarea traficului în zona Pipera au fost inițiate discuții cu Primăria Capitalei pentru realizarea unui pasaj subteran care să facă legătura dintre șos. București Nord și șos. Petricani.

 

Edilul a prezentat și câteva dintre proiectele demarate în zona Pipera și aflate aproape de finalizare: Parcul Pipera, cu o suprafață de 20.000 de mp și o valoare totală a lucrărilor de peste 11,5 milioane lei, care urmează să fie dat în folosință în aprilie 2015; Baza Sportivă Pipera, proiect aflat în derulare, în valoare de 12 milioane lei.

 

De asemenea, a mai spus Pandele, au fost demarate lucrări de modernizare pe pe străzile: Câmpul Pipera, C-tin Pritopescu, Ghiță Constantin, Iani Caragiani, Toma Caragiu, lucrări realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, care vor fi finalizate în primăvara anului 2015.

 

Pe de altă parte, referindu-se la problematica câinilor comunitari, edilului a precizat că administrația locală a încheiat un parteneriat cu Penitenciarul Jilava în cadrul căruia se vor organiza padocuri pentru câinii strânși de pe stradă. (sursa: AGERPRES)