Noul magazin Koton din Bucuresti Mall este cea mai mare unitate din Romania a retailerului turc de moda, unitatea mutandu-se la parterul centrul comercial.

 

Retailerul intentioneaza sa-si majoreze cifra de afaceri pe metru patrat cu 37% si cifra de afaceri lunara medie de 3,2 ori, potrivit declaratiilor directorului general al Koton Romania, Burak Akbulat.

 

Magazinul Koton din Bucuresti Mall este si primul magazin al retailerului de origine turca in Romania in anul 2007.

 

Retailerul turc va deschide in primavara acestui an si doua magazine totalizand 3.000 de metri patrati in Iasi si Timisoara. La Iasi, Koton va ocupa o suprafata de 1.800 metri patrati, iar la Timisoara, retailerul va deschide un magazin de 1.200 metri patrati. Brandul intra in premiera pe cele doua piete, in prezent operand magazine in Bucuresti si Ploiesti.

 

Koton a fost infiintat in anul 1988, in Istanbul, si are in prezent 4.600 de angajati si 377 de magazine, in 25 de tari. Bucuresti Mall este detinut de grupul turc Anchor, care mai are in Romania centrul comercial Plaza Romania, cladirea de birouri Anchor Plaza si complexul de locuinte Incity Residence.

 

Principalii concurenti ai Koton la nivel local sunt grupul spaniol Inditex (Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti) sau H&M, dar si C&A sau Marks and Spencer. (sursa: wall-street.ro)